Velkoplošná okna jsou trendem soudobé architektury, jak ale tyto 10ti metrové kolosy namontovat?

Výroba a montáž oken i o šířce 10 m se pomalu stává každodenní rutinou. Oproti jiným firmám máme výhodu více než 5 000 m2 výrobních prostor. I s nadrozměrnými výrobky tak můžeme bezpečně pohybovat od strojovny přes brusírnu a lakovnu až ke kompletaci.

Výrobou podobných kolosů končí jen polovina práce. Dalším kamenem úrazu potom bývá samotná montáž. S obojím máme bohaté zkušenosti. Průběh montáže vám přiblížím níže, abyste z ní předem neměli zbytečnou obavu. Když se ví, jak na to, jde to jako po másle.

instalace oken bez potřebné techniky může být nebezpečná

Nadrozměrná okna montujeme pomocí pásového minijeřábu a vakuových přísavek na sklo. Některá okna dosahují hmotnosti i přes půl tuny. Přenášet je pomocí lidských sil je proto nebezpečné a někdy až nereálné, zvláště pokud jde o montáž v těžko dostupných místech nebo vyšších patrech domů.

náš minijeřáb se dostane téměř všude

Minijeřáb má oproti klasickému řadu výhod. Oceňujeme především citlivou koncovku montážního krakorce, která manipuluje s přísavkami daleko přesněji než běžné jeřáby, které je uchycují na houpajícím se háku. Hravě si poradí i s montáží pod přesah střechy.

Díky kompaktní konstrukci, minimálním rozměrům a nízké hmotnosti můžeme použít minijeřáb na většině obtížně přístupných stavenišť. Disponuje přitom potřebným výkonem pro bezpečné přemístění těžkých oken. Velký LMB display nám podává detailní informace o břemeni, dosahu, úhlu vyložení i výšce háku.

další novinky

10/12/2014

PRAVÉ VALAŠSKÉ

Jsme čerstvými držiteli certifikace PRAVÉ VALAŠSKÉ, což deklaruje, že naše výrobky jsou kompletně vyráběny na Valašsku s dlouholetou tradicí a vstupní materiály jsou většinově valašského původu.